AQ500 Wind Finder

AQ500 Wind Finder on liikuteltava ja kompakti ratkaisu tuulimittausten tekemiseen.

AQ500 Wind Finder on sen markkinoille tulon jälkeen noussut johtavaksi Sodar-tekniikkaa hyödyntäväksi tuulimittauslaitteeksi Euroopan tuulienergiateollisuudessa. Vuodesta 2008 lähtien AQSystem on toimittanut markkinoille yli 300 yksikköä, jotka ovat käytössä 15 maassa eri puolilla maailmaa.

AQ500 Wind Finderin menestykseen on useita syitä. Se on mobiili omavarainen järjestelmä, joka on helppo asentaa ja käyttää. AQ500 ei tarvitse rakennuslupia, eikä ulkoista virtalähdettä eivätkä myöskään säärajoitukset koske AQ500:sta. Tämä tarkoittaa, että AQ500 on ihanteellinen stand-alone -mittauksiin sekä täydentämään mastomittauksia.

Mastomittauksilla tuuliprofiili on selvitettävä laskennallisesti eri korkeuksilla, jotta voidaan kattaa koko turbiinin pyyhkäisypinta-ala. AQ500 Wind Finder tuottaa arvokasta tietoa turbiinin pyyhkäisypinta-alalta. Järjestelmä tarjoaa täydellisen tuuliprofiilin jopa 200 metrin korkeuteen, 5 metrin resoluutiolla.

Järjestelmä on ollut käytössä ja sitä on testattu erittäin hyvin tuloksin tunnettujen alan toimijoiden projekteissa, mukaan lukien Garrad Hassan, Airtricity, Vattenfall ja Nordex.

Riippumattomat testaustoimielimet ovat myös osoittaneet, että AQ500 antaa tarkkoja tuulitietoja myös voimakkaassa lumi- ja vesisateessa. Pohjois-Euroopan mittaukset osoittavat, että järjestelmä toimii luotettavasti erittäin vaativassa ilmastossa, jossa liiallinen lumen ja jään esiintyminen tuottaa virheellisiä tuulitietoja mastomittauksissa. Toimintavarmuuden salaisuus on erityisesti arktisiin olosuhteisiin soveltuva lämmitysjärjestelmä.

Ajankohtaista

20.11.2016
Tuulisampo Oy:n laskutusosoitteet ovat muuttuneet
18.09.2016
25.-27.10. Tampere